Hoe heeft de televisie zich ontwikkeld?

Benieuwd naar de ontwikkeling die de televisie heeft doorgemaakt?

De televisie is een van de meest invloedrijke uitvindingen van de 20e eeuw. Vanaf het moment dat de eerste televisie in de jaren 20 van de vorige eeuw werd uitgevonden, is de technologie steeds verder ontwikkeld. In deze blog zullen we een overzicht geven van de ontwikkeling van de televisie.

De eerste televisie werd uitgevonden in de jaren 20 van de vorige eeuw door verschillende uitvinders, waaronder John Logie Baird en Philo Farnsworth. Deze televisies waren echter nog zeer beperkt in hun beeldkwaliteit en bereik. Het beeld was vaak onscherp en er kon slechts een beperkt aantal zenders worden ontvangen.

In de jaren 30 en 40 werd de televisietechnologie verder ontwikkeld, waarbij de beeldkwaliteit verbeterde en het aantal zenders toenam. In de Verenigde Staten werd in 1941 de eerste commerciële televisiezender gelanceerd, en in Europa begonnen televisiezenders rond dezelfde tijd te verschijnen.

Heb jij net een nieuwe televisie maar vind je het geluid niet top? Dan kan het helpen om op zoek te gaan naar de beste soundbar of de beste homecinema set. Dat doe je natuurlijk via Samen Getest

In de jaren 50 en 60 werd de televisie steeds meer een onderdeel van het dagelijks leven. De beeldkwaliteit verbeterde nog verder en er kwamen steeds meer zenders beschikbaar. Ook werden er steeds meer programma's uitgezonden, waaronder sitcoms, nieuwsprogramma's en sportevenementen.

In de jaren 70 en 80 kwamen de eerste kleurentelevisies op de markt. De beeldkwaliteit was nog nooit zo goed geweest en de programma's werden steeds gevarieerder. Ook begonnen de eerste betaaltelevisiezenders te verschijnen, waarvoor men een abonnement moest afsluiten om toegang te krijgen tot bepaalde programma's.

In de jaren 90 en 2000 begon de digitale televisie zijn intrede te doen. Dankzij de digitalisering kon de beeldkwaliteit nog verder verbeteren en er kwamen steeds meer interactieve mogelijkheden beschikbaar, zoals on-demand programma's en elektronische programmagidsen.

Tegenwoordig zijn we aangekomen bij de Smart TV, waarbij de TV is verbonden met internet, heeft diverse apps, zoals Netflix, Amazon Prime, YouTube, enz. en kan er zonder problemen gekeken worden naar 4K beelden. Ook wordt er steeds meer gedacht aan het combineren van TV en spraakbesturing.